Sesli yeni sohbet uygulaması Clubhouse nedir? Club House Nasıl Kullanılır?

Günümüzde birçok sosyal medya mecrası hayatımızda yer alıyorken ve her gün yüzlerce yeni platformlar piyasaya çıkıyor. Bunların birkaçı ya duyuyoruz ya da hiç haberimiz olmadan kayboluyorlar.ClubHouse2020 yılında ise Alpha Exploration Co. geliştiricileri tarafından Clubhouse sosyal medya uygulaması hayatımıza giriş yaptı . Öncelikle birçok sosyal medya aracından farklı özellikler barındırıyor en dikkat çekilen nokta ise sadece sesli sohbet odaları bulunması. Sizlerde konuları belirtilen başlıklarda ki odalardan istediğinize girerek sohbete dahil olabilirsiniz tabi herkese açık ise. Üye alımlarını davetiye yoluyla alması da merak konusu olması açısından etkileyici bir yöntem. Sizlerden üye olurken aktif olarak Clubhouse kullanan birinin davetiyesini girmenizi istemekte. Böyle olunca uygulamaya olam merak çok yükseldi tüm bunların yanı sıra birçok ünlüde uygulamaya katıldı. Ünlü simaların uygulamada sohbetler yapıyor olması ile hızla ismi duyulmaya başlandı. Türkiye’de kullandıkları ve hatta bazı olaylar yaşadıkları bilinen ünlüler ise Farah Zeynep, Gonca Vuslateri, Cüneyt Özdemir, Barış Özcan, Enes Batur, Reymen (Yusuf Aktaş) ve katılan ilk siyasi isim ise Ahmet Davutoğlu oldu. Bu kadar popülerin yanında tabi ki birçok CEO ve dünyada tanınmış firmalarda çalışan isimlerde uygulamada yerlerini almış bulunuyorlar. Sadece Türk ünlüler değil dünyada bir çok tanıdık yabancı isimde Clubhouse kullandıklarını açıkladı. Yabancı ünlülerden ilki olarak Amerikalı komedyen, oyuncu ve yönetmen olan ChrisRock , Aktör Drake, Televizyon sunucusu OprahWinfrey, Oyuncu AshtonKutcher ve hatta bu zamanlarda adını sıkça duyduğumuz ElonMusk bir twitter hesabı üzerinden takipçilerine Clubhouse uygulamasını tavsiye etti.

Uygulama buradan veya IOS cihazlar üzerinde AppStore içinden indirilebilir.
Uygulamaya telefon numarası ile kayıt olduktan sonra sizlere mesaj yolu ile gönderilen kodu girerek sizlerde artık bir clubhouse üyesi olabilirsiniz.
Üye olduktan sonra sizleri bir bekleme sırasına girerek zamanınız geldiğinde onaylanırsanız uygulamaya giriş yapabilirisiniz.
Eğer beklemeden uygulamayı kullanmak isterseniz aktif olarak kullanan birinden davet kodunu ekleyerek direk uygulamada yerinizi alabilirsiniz.

Uygulamaya giriş sonrasında sizleri birden çok odalar görünecek sizlerde istediğiniz katogoride olan konuşmalar veya konferanslar düzenlenebilen odalara katılabilirek sözler alabilir gerekli konuşmalar yapabilirsiniz. Hatta sizde bir oda açarak arkadaşlarınızı davet ederek bir sohbet ortamı oluşturabilirsiniz veya kendinizi bilgili hissettiğiniz bir alanda sohbetler verebilirsiniz.
Sadece İOS cihazlarda bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim geliştiricilerin android için çalışmaya başladıkları söyleniyor ama net bir tarih şu an için söz konusu değil. Sizlerde ios cihazlarınızdan indirebilmek için buraya tıklayabilirsiniz. Kullanıcısı sayısı ile çok fazla olan android tarafı ise heyecanla uygulamanın geliştirilmesini ve kendilerine sunulmasını heyecanla beklediğini her taraftan duyuyoruz.

Peki Club House Nasıl Kullanılır?

Uygulamayı indirebilmeniz için şu an İOS işletim sistemi olan bir telefon üzerinden AppStore aracılığıyla telefonunuza indirebilirsiniz.
Uygulama indikten sonra başlatarak üye olmak için gerekli bilgi alanlarını doldurmanız gerekecektir.
Üye olur iken davetsiz de üye olunabilir ancak bu sizlerin bir sıraya girmesine ve inceleme için beklemenize neden olacağından can sıkıcı olabilmektedir. Bu alanda başka bir ClubHouse kullanan arkadaşınızdan alacağınız davet kodu ile birlikte sizlerde bekleme sırasına girmeden uygulamaya dahil olabilirsiniz.

ClubHouse

Uygulama kaydolma ekranından sonra sizlere uygun olan ve daha isabetli olarak sohbet odalarının önünüze çıkması için ilgi alanlarınızın seçmesi istenmektedir. Sizlerde kendinize en uygun ilgi alanlarını ekleyerek daha iyi bir uygulama deneyimi elde edebilirsiniz.

ClubHouse

Sizlerde bir davetiye ile üye olursanız profiliniz yanda olduğu gibi en alt kısımda davetiye aldığınız kişinin profili sabit olarak kalmaktadır. Profilinizde gözüktüğü üzere takip ettiğiniz kişi sayası takip edilme sayınız, profil fotoğrafınız ve profil açıklamanız gözükmektedir. İsterseniz profiliniz ile sosyal medya hesaplardan instagram ve twitter eşleştirmesi yapabilirsiniz.

Üye olduktan sonra sizler de clubhouse büyümesine katkıda bulunmanız için iki davetiye hakkı kazanmaktasınız. Bu haklarınızı istediğiniz gibi kullanabilmekte özgürsünüz ancak dikkat etmeniz gereken nokta davet ettiğiniz kişilerin profilinde sizin bilginiz olacağını unutmamalısınız.

ClubHouse

Bir çok sohbet odasının bulunduğu uygulamada sizlerde bir oda açmak isteyebilirsiniz. Uygulama üzerinden yeni bir oda seçeneğine tıkladığınız anda sizlere üç seçenek sunarak nasıl bir oda istediğiniz sormaktadır. İlk seçenek tüm herkesin katılabileceği tamamen herkese açık olarak sunulan sohbet odası. İkinci seçenek ise sadece sizler ile bir ağ oluşturan kişilerin katılarak sohbet edeceği bir ortam sunmaktadır. Son seçenek ise tamamen gizli olmakta ve sizlerin istediği kişilerin katılabileceği bir ortam hazırlamaktadır.

ClubHouse

Sizlerde bir odaya katıldığınız anda uygulama böyle bir şekilde gözükmektedir. Üst tarafta olanlar sohbet etmekte ve sizlerde olan konuşmaları dinleyebilme imkânı sağlamaktadır.
Tabiki eğer oda şartları izin veriyor ise sizlerde mikrofonunuzu açarak konuşmalara dahil olma imkanına sahipsiniz. Clubhouse ile kendinizi geliştirebilir başka fikirler öğrenebilir ve bir çok alanda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Teknohaberin.

Paylaş
Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir