Diş İpi Nasıl Kullanılır

Cilt bakımımız, kıyafetlerimiz ya da dış görünüşümüz ne kadar önemli ise diş sağlığımızda o kadar önemlidir. Çünkü gün içerisinde gülümsemek durumunda kaldığımız birçok durum ile karşılaşırız ve bir insanın gülüşünün güzelliği dişlerinin temizliği ile yakından ilgilidir. Dişler temiz olduğu sürece yapısındaki bozukluk dahi belki o kadar fazla göze batmaz. Ancak hem ağız ve diş sağılığımız hem de dış görüntümüze verdiğimiz özen açısından diş temizliğine ve sağlığına dikkat etmemiz gerekmektedir.

Diş sağlığı denildiğinde ilk önce gün içerisinde iki defa dişleri fırçalamak akla gelmektedir. Sabah kahvaltısının ardından ve akşam yatmadan önce fırçalanan dişler ağız sağlığımız açısından da önemlidir. Ancak sadece fırçalamak, dişler açısından yeterli olmaz. Dişlerimizi fırçaladıktan sonra, diş ipiyle de bu temizliği derinleştirmeliyiz. Ancak birçok insan diş ipi nasıl kullanılır bilmemekte. Ağız ve diş sağlığı konusunda derinlemesine bir temizlik sağlamak adına sizlerle bu yazımızda diş ipi nasıl kullanılır bunu paylaşacağız.

Ağız Ve Diş Sağlığı Açısından Diş İpi ve Diş İpinin Kullanımı

Diş ipi, dişlerin temizliğinin daha da derinlemesine yapılmasını sağlayan bir materyaldir. Ve genellikle dişleri ilk önce diş fırçası ile fırçaladıktan hemen sonra kullanılmaktadır. Ancak diş ipinin kullanılması için öncelikle bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Bunlardan ilki ellerimizin kesinlikle temiz olması. Diş ipini kullanmaya başlamadan önce mutlaka ellerimizi su ile güzelce yıkamalı ve temiz olduğundan böylelikle emin olmalıyız.

Ellerimizi yıkadıktan sonra ikinci olarak, kullanacağımız diş ipinin yeterli bir boyuta sahip olması gerekli. Bunun içinde 45 – 50 cm’ lik bir diş ipi yeterli olacaktır. Daha sonra bu diş ipini iki işaret parmağımıza da dolayalım. Doladıktan sonra başparmaklarımız aracılığı ile ipe yön verdirelim. Her diş arasında zigzag hareketleri ile diş ipini hareket ettirelim. Ancak sert ve çok hızlı bir şekilde bu hareketleri uygulamak diş etlerine zarar verir bu yüzden buna dikkat edelim. Daha sonra dişlerin sırasına göre parmaklarımızda dolanmış olan ipi gevşetebilir ya da sıkılaştırabiliriz. Geride kalan tüm dişler de bu yöntemle temizlenecektir.

Paylaş
Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir