Kaliteli Sosyal İmleme Yapmak

SEO tekniklerinde eskiden beri belki de alışkanlık haline gelen konulardan biri de sosyal imleme konusudur. Aslında işin zemininde yatan şey faydalı kısmıdır. Ancak bunu yaparken de biraz daha mantıklı davranmak gerekiyor. Öncelikle sosyal medyanın ne şekilde işlediğini bilmek ve daha sonrasında da arama motorlarının bu alanda paylaşılan linklere ne kadar değer verdiğini analiz etmek gerekiyor.

SEO uzmanlarının yaptıkları en büyük hatalardan biri, açtıkları bir sosyal medya hesabını tüm müşterileri için çekinmeden kullanmaktır. Belki hit bakımından faydalı olsa da aslında arama motorları tarafından tasvip edilmeyen bir şeydir. Çünkü herkesin kendine göre takip ettiği belli sayfalar vardır. Önceden oluşturduğunuz “Güzel sözler” adlı bir Facebook sayfasının hayranlarını ne kadar arttıranız bile orada yapacağınız bir moda link paylaşımının etkisi olmayacaktır. Mantıklı bir şekilde düşündüğünüzde, “Güzel sözler” sayfasını beğenen kişilerin o alanla ilgilendiklerini göreceksiniz. Dolayısı ile yapacağınız farklı bir paylaşım kimsenin dikkatini çekmeyeceği gibi yeniden de paylaşılmaya değer görülmeyecektir.

Sosyal medya imlemesi nasıl olmalıdır?

Sosyal medya imlemesine başlamadan önce şunu bilmek zorundasınız. Sosyal medya uzmanlığı kendi başına SEO dalında uzmanlık ve sabır gerektiren bir iştir. Kurumsal SEO çalışması yapacaksanız, öncelikle yapacağınız web sitesiyle alakalı bir platform oluşturmanız gerekiyor. Gerek Facebook, gerek twitter ve gerekse de diğer sosyal medya paylaşım sitelerinde, ilgili sektöre alakalı insanları toplamanız gerekiyor. Elbette zor bir işlem olacaktır ancak en etkili sosyal medya imlemesi de bu şekilde olur.

Gereksiz sayfalarda sosyal imleme yapmayın.

Çoğu zaman denk geldiğimiz durumlardan biri de gereksiz (alakasız) bir sayfada yapılan paylaşımlardır. Zaten çoğu zaman sayfa yöneticileri tarafından içeriklerin kaldırıldığına şahit olabiliyoruz. Bu hem arama motorlarının gözünde sitenizin değersiz olmasına neden oluyor hem de kaldırılmasa bile kimse beğeni yapmayacağı ya da ilgilenmeyeceği için yaptığınız işin sadece size zahmet olarak dönmesine neden olmaktadır. SEO çalışmasında mantıklı davranarak yapılan sosyal imleme daha etkili olmakla birlikte sitenin hızlı bir şekilde yükselmesinde de oldukça faydalıdır.

Paylaş
Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir